dinsdag 24 mei 2016

WIP's

Hebben jullie dat nou ook? Zoveel verschillende projectjes onder handen?
Iedere keer neem ik mezelf voor om me toch echt aan een werkstuk te houden en dit eerst af te maken voordat ik weer aan iets nieuws ga beginnen.

Maar dan... zie ik een prachtig nieuw bolletje garen, of een geweldig leuk project, er komt een nieuw haakboek uit (waar ik natuurlijk echt NU iets uit moet proberen) een leuk idee op Facebook komt voorbij etc. etc
Met het gevolg dat mijn goede voornemen nooit lang stand houd.
Het is ook zo leuk om te kunnen switchen tussen verschillende projecten. Momenteel heb ik bijvoorbeeld een paar sokken op de breipennen staan. Maar ja, bij mooi en warm weer heb ik geen zin om warme sokken te breien.

sokken


Om vervolgens een lekker luchtig haakwerkje te pakken.

Wat ik ook zo fijn vind is om een werkje klaar te hebben liggen wat je heerlijk gedachteloos kan doen. Voor de tv of ergens in de wachtkamer. Zo'n fijn werkje wat niet meteen af moet maar leuk is om erbij te hebben.
Zo ben ik nu een col aan het haken met de entrelacsteek. Haakt heerlijk weg en zo leuk om er iedere keer weer een vierkantje bij te zien komen. Bij deze steek hoef ik niet te tellen of na te denken, ideaal dus voor de tv of als ik ergens wat langer moet wachten.

entrelac haken



En niet te vergeten de scheepjescal 2016, elke week een vierkantje. Inmiddels heb ik alle lapjes van week 5 weer klaar en is het wachten op morgen als het patroon van week 6 wordt vrijgegeven.


scheepjes cal week 5


En zo heb ik nog een paar werkjes liggen. 
Ach ik verveel me niet en zo heb ik ook wat afwisseling denk ik dan maar :)
En als ik zo eens rond lees op het internet dan ben ik geloof ik echt niet de enige die zich niet bij een werkstuk kan houden.

maandag 16 mei 2016

Scheepjes CAL 2016

Ook ik doe mee (nooit een zin met IK beginnen riep mijn leraar nederlands altijd) met de scheepjes cal 2016, last dance on the beach. En hij is leuk! Zelf koos ik voor het colour crafter pakket dance in the sea. Het garen voelt heerlijk zacht en haakt lekker weg. Inmiddels ben ik bezig met mijn laatste vierkantje van week 4.

start met week 4

Week 4 leek zo eenvoudig maar toch ging ik een aantal keer de mist in en kwam ik niet uit met het aantal steken. Na een paar keer uithalen kwam ik er achter wat er nu eigenlijk mis ging iedere keer. Bij het ophalen van de golfjes was het lastig zien waar ik precies moest insteken om de vaste te haken, en daar ging het dus fout en kwam ik op het einde een paar steken tekort. Maar eenmaal mijn fout ontdekt kwam het gelukkig helemaal goed en haakte het patroon toen lekker weg.

gelukt!


Ook de vierkantjes van de eerste 3 weken waren erg leuk om te haken. Ik vind de kleuren ook zo mooi en denk dat het een prachtige deken wordt. Fijn hoor voor de zomer weer een mooie deken klaar, lekker om van het najaar heerlijk onder weg te kruipen.



week 1,2 en 3









dinsdag 10 mei 2016

Introductie

pffff, spannend hoor mijn eerste blogje. Na lang twijfelen en wikken en wegen toch ook maar besloten om een blog te beginnen.
Waarom? Niet omdat er nog niet genoeg leuke blogs zijn maar gewoon om mijn eigen creaties en hersenspinsels vast te leggen. Een leuk naslagwerk waarvan ik hoop dat anderen er ook van kunnen genieten of inspiratie op kunnen doen.

Ik zal nu eerst wat over mijzelf vertellen.
Nee, mijn naam is geen mafke ;) en ook ben ik niet zwaar gestoord of houd er rare gewoontes op na.
Maar de naam mafke is een combinatie van al onze voorletters van ons gezin. Het klinkt leuk en brengt een glimlach op je gezicht dacht ik zo.

Gelukkig en blij wordt ik van haken, breien, knutselen met materiaal van de bekende low-budgetwinkels, onze hond, een glimlach, de zon, kabouters, een verse kopje thee, tulpen, lezen, mijn gezin en nog veel meer.

Mijn grote voorliefde voor kabouters  gecombineerd met haken.

 mijn hond die me regelmatig een glimlach bezorgd en een heerlijk trouw maatje is.

Lezen jullie de komende tijd mee?