zaterdag 24 september 2016

Portemonnee haken

Soms heb je gewoon zin in een klein en leuk haakprojectje. Iets wat niet te veel tijd kost maar toch een leuk resultaat geeft.
Gewoon voor jezelf, of als cadeautje.
Onlangs deed ik mee aan een swap en vond ik een gehaakte portemonnee erg leuk om erbij te doen. Zo'n typisch iets van een klein werkje met leuk resultaat. Altijd handig voor je klein geld of andere kleine spulletjes.


haakpatroon portemonnee


Dit portemonneetje haakte ik met stonewashed garen, de roos en de blaadjes met het glittergaren van ByClaire.

Het is erg eenvoudig om te maken, het patroon zal ik hieronder met jullie delen. Het is een simpel patroon wat je veel op het internet tegenkomt.

Start met een magische lus.                    LET OP: alles wat tussen * en * staat steeds herhalen!
1. 6v in de magische lus
2. 2v in elke v (12)
3. *1v, 2v in volgende v* herhaal (18)
4. 1v, 2v in volgende v, *2v, 2v in volgende v* eindig met 1 v (24)
5. *3v, 2v in volgende v* (30)
6. 2v, 2v in volgende v, *4v, 2 v in volgende v, eindig met 2 v (36)
7. *5 v, 2v in volgende v* (42)
8. 3v, 2v in volgende v, *6v, 2 v volgende v* eindig met 3 v (48)
9. *7v, 2 v in volgende v* (54)
10. t/m 13. v  in elke v (54)
14. 4v, 2v in v, *8v, 2v in volgende v* eindig met 4 v (60)
15. t/m 18. v in elke v (60)
19. *9v, 2v in volgende v* (66)
20. t/m 23. v in elke v (66)
24. 5v, 2v in volgende v, *10v, 2v in volgende v, eindig met 5 v (72)
25. t/tm 30. v in elke v (72)
31. 5v, 2 steken samenhaken, *10v, 2 steken samenhaken, 5v* (66)
Hecht af

Om het portemonneetje mooi aan de beugel te bevestigen vouw je deze dubbel en zet op de 2 uiteinden een markeerringetje of een draadje. Dit om ervoor te zorgen dat het mooi verdeeld aan de beugel gehecht wordt. Naai het met een stevig draad in de beugel vast.
Even in model vouwen en klaar.

Voor een mooi roosje met blaadjes haalde ik het idee van de blog van www.haakjuf.blogspot.com




Veel plezier met het maken van je eigen portemonnee!

donderdag 8 september 2016

Aan de haak magazine

Kennen jullie de knit en knot beurs? (www.knitenknot.nl) Een leuke beurs met vanalles op het gebied van handwerken. Haken, breien, vilten en meer.
Op 18 maart ging ik daar samen heen met mijn zus en een vriendin. Nadat we de nodige wolletjes bekeken en geaaid hadden, een workshop gevolgd en lekker gegeten te hebben kwamen we bij de stand van Aan de haak magazine. 
Ik ben al fan vanaf het eerste nummer. Zo'n leuke haakpatronen en ideeën. Ken je het magazine nog niet? Neem dan eens een kijke op hun site www.aandehaak.nl 
Behalve leuke aanbiedingen hadden ze ook een hele leuke wedstrijd. Neem een selfie voor de stand van aan de haak en kom in ons magazine! Nou dat leek me wel wat dus die selfie met mijn zus maar meteen gemaakt.

En ja hoor, prijs!
Dus zo vertrokken we eind juni met een tas vol gehaakte spullen richting Zeist voor een fotoshoot en interview. Spannend...

Een deel van mijn gehaakte spulletjes


Nou is dat iets wat ik niet dagelijks doe zo voor de camera staan dus in het begin was dat wel een beetje onwennig. Maar ik ben erg blij met het eindresultaat.



Met het interview had ik weer veel minder moeite... Kletsen is geen probleem voor mij en als het dan ook nog over haken gaat, tja dan ga ik helemaal los!
Helaas kan ik het interview hier natuurlijk niet plaatsen, daarvoor zal je toch echt het magazine moeten lezen (wat ook echt de moeite waard is).
Het is trouwens wel een aparte gewaarwording om op de cover te staan en jezelf in alle boekwinkels en supermarkten tegen te komen.

Heb je het magazine nog niet, en ben je reuze benieuwd? Ik verloot 1 exemplaar onder mijn bloglezers. Het enige wat je hiervoor moet doen is volger zijn van mijn blog en hieronder een reactie achterlaten dat je volger bent geworden.


vrijdag 2 september 2016

Armbandjes

Behalve haken en breien vind ik het ook leuk om te knutselen met verschillende materialen. Vaak van de low budget winkels. Voor meestal weinig geld heb je een leuk resultaat.
Ook mijn kinderen knutselen graag.
Zodra ik me even rustig terug trek op mijn knutselzolder schuift er al snel een dochter aan, meestal eindigt het er dan ook mee dat we gezellig met zijn allen bezig zijn.

Afgelopen week maakte ik deze armbandjes.

armbandjes maken


Bij de Action verkopen ze nu elastisch band in verschillende kleuren. Je kan deze voor meerdere dingen gebruiken, haarelastiek, haarbandjes of flexibel biaisband.

Elastic cord van de Action

Het maken van de armbandjes was nu zo'n typisch voorbeeld van met iets simpels een leuk resultaat verkrijgen.
Ik maakte aan een paar bandjes een of meerdere bedeltjes vast voor een persoonlijke touch en klaar is kees! 

armbandjes maken

armbandjes maken


Jullie snappen dat het niet alleen bij deze armbandjes is gebleven maar dat de dochters er ook nog een heleboel gemaakt hebben. En zo loopt iedereen er voor weinig geld fleurig bij!