maandag 28 maart 2022

Vogelhuisjes decoreren

 hebben jullie ook helemaal het voorjaar in je bol? Ik in ieder geval wel.
Heerlijk die zon en de ontluikende blaadjes aan de bomen en het vrolijke vogelgekwetter.
Daar wordt je toch helemaal blij van?

Ik vertelde laatst al dat ik weer flink wat nieuwe hobbyproducten gekocht had bij action. Waaronder dus ook een set acrylverf en 2 vogelhuisjes. Deze huisjes van blank hout vond ik perfect om te (be)schilderen met de acrylverf.


Zo gezellig die vrolijke vogelhuisjes in mijn heg.

Als eerst schilderde ik de ondergrond in een effen kleur, waarbij ik het voetje, dak en huisje allemaal een eigen kleur gaf. Voor een mooie dekking bracht ik 2 lagen aan.


gelukkig heb ik een eigen hobbyruimte waar ik volop kan knoeien en alles kan laten liggen om de volgende keer weer lekker verder te gaanNadat de ondergrond gedroogd was (en dit gaat best snel) begon ik met het aanbrengen van de decoraties.


En zoals je ziet hoeft dan helemaal niet super netjes of strak geschilderd te worden. Juist niet, je mag best zien dat het handwerk is ;)

Op bijvoorbeeld pinterest kan je veel leuke ideeën vinden om je vogelhuisje te decoreren. En met deze box van 24 kleurtjes kan je alle kanten uit en is het eigenlijk ook niet nodig om je eigen kleuren te mengen.


En om je huisje zo lang mogelijk mooi te houden en ervoor te zorgen dat de regen je verf er niet afspoelt alles even vernissen met een blanke vernis. 
2 dunne lagen vernis is voldoende.

En nu maar hopen dat er ook echt vogeltjes in komen nestelen!


Liefs,
Mafke1 opmerking:

  1. Dit is echt gezellig zeg, wat een leuk idee!
    Vooral het laagje vernis, nu zullen ze vast lang mooi blijven.

    BeantwoordenVerwijderen