vrijdag 16 december 2016

lampjes

Een tijd terug kocht ik canvas schilderdoek bij de action. En meteen gooide ik ook maar een aantal verpakkingen van led lampjes op batterij in mijn winkelwagen.
Nog geen idee wat ik hiermee wilde gaan doen, maar ja altijd handig en het kost bijna niks.
En ineens zomaar kreeg ik het idee om deze twee met elkaar te combineren.

Zo gezegd, zo gedaan.
Het hartvormige doek verfde ik egaal roze. Daarna maakte ik op gelijke afstand met een prikpen gaatjes in het doek, vervolgens ging ik met rood katoengaren als het ware lijnen trekken. Lekker kris kras borduren. 
Gewoon zonder nadenken door elkaar. Korte lijnen, lange lijnen, recht, schuin het maakte niks uit.
Daarna nog netjes een rand langs het hart geborduurd. 
Leuk, maar dit kan nog leuker bedacht ik me.
Het snoer van de led-lamjes via de achterkant door een gaatje in het doek naar voren gebracht en deze draad ook weer kris kras onder de rode draadjes door over het hart verdelen.
Op deze manier blijft het kastje met de batterijen mooi aan de achterkant en deze plakte ik vast met ducktape.Ik was erg tevreden met het effect en kreeg al veel leuke reacties. 
En zo ontstond het idee om hier iets met kerst mee te doen.
Ik ging weer op dezelfde manier te werk. Met carbonpapier bracht ik een afbeelding van een kerstboom over en daarlangs maakte ik met de prikpen weer gaatjes.
Na het schilderen van het blauw en groen strooide ik glitters op het doek deze bleven nu mooi op de verf plakken. Kerst mag best glitteren, toch?
Nu weer borduren, hiervoor had ik metallic twine ook van mijn favoriete winkel action. Dit is bakerstwine met een glitterdraadje erdoor
En vervolgens op dezelfde manier weer de ledlamjes aangebracht. Nu had ik een kerstboom met echte lampjes!!!


Ik denk dat er vast nog meer gaan volgen, idee├źn genoeg. Het effect vind ik zo leuk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten