donderdag 23 maart 2017

Kraamkadootjes

Kraamkadootjes haken vind ik altijd een leuk en dankbaar iets. Ik vind het heerlijk om iets te maken voor een pasgeboren baby en vind het dan altijd een beetje jammer dat ik zelf nog niet haakte in de tijd dat mijn dochters werden geboren.
Wat ik wel altijd doe is bij de aanstaande moeder informeren of ze het wel leuk vind om een door mij gehaakt item te ontvangen. Een enkele keer krijg ik eerlijk te horen dat ze daar niks om geven. Prima, geen enkel probleem. Ik vind het juist fijn dat dit eerlijk gemeld wordt. Maar meestal wordt er enthousiast op gereageerd.
En dan begint het grote verzinnen wat ik zal gaan maken.
Vaak is dat een lappenpop van a la sacha www.sascha-lovetoknit.blogspot.com deze hebben een hoge schattigheidsfactor en zijn makkelijk vast te houden door kleine babyhandjes.


Pinguin lappenpopIk let er altijd goed op om goede kwaliteit veiligheidsoogjes te gebruiken. Het moet zeker goed vast blijven zitten!
Bij deze pinguïn plaatste ik een rammeltje in het hoofd, zo leuk als je de lappenpop beweegt hoor je een leuk tinkel geluidje.


Lappenpop muisOm het helemaal af te maken pak ik alles extra gezellig in! Ik maak een klein logeerkoffertje voor de baby met een rompertje, wasgel, luiertje, tandenborstel en natuurlijk de knuffel.
Zo ziet het er meteen extra leuk uit, en de ouders vinden zo'n eerste logeerkoffertje altijd zo schattig!

Een labeltje eraan met op de ene kant vermeld: logeerkoffer en op de andere kant de naam van de baby.
Succes gegarandeerd!4 opmerkingen:

 1. De Pinguin lappenpop heb ik ook gehaakt maar je muis is ook prachtig geworden! Leuk idee om de pop, samen met andere spulletjes, in een koffertje te doen met een leuk label er aan.
  Groet Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. leuk zijn die lappenpoppen he Patrica? De koffertjes worden altijd met veel enthousiasme ontvangen.
   Fijn weekend!

   Verwijderen
 2. they are lovely! for sure they will bring lots of fun to new owners :)

  lalkacrochetka.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen