donderdag 23 augustus 2018

Planbord maken

hier in het zuiden zijn de scholen weer begonnen. Met 3 kids op 3 verschillende scholen en diverse hobby's is het overzicht soms een beetje zoek.
Tijd om hier iets aan te doen dacht ik zo.
Een planbord kan heel handig zijn maar de meesten vind ik zo saai. Daarom besloot ik om er zelf een te gaan maken. Het liefst niet te duur natuurlijk ;)
Op pinterest deed ik idee├źn op, en het materiaal had ik al in huis behalve de grote fotolijst. Deze haalde ik bij de Action voor maar €3,49 en de papierstroken die ik al eerder gekocht had kostten maar €1,49 per blok. (zelfde winkel)


het eindresultaat


Ik ging als volgt te werk, eerst zocht ik mooie bij elkaar bijpassende kleuren uit. Dat was niet zo moeilijk want ze zitten al op kleurgesorteerd in het blok. De stroken zijn 5 cm breed, dus sneed ik ze ook op lengte van 5 cm zodat ik mooie vierkante blokjes kreeg.
In totaal had ik 35 blokjes nodig en deze zijn allemaal van een andere kleur. Het was een leuk sorteerwerkje dus.
Het meeste lastige was nog wel om ze netjes op te plakken. Alle vierkantjes hebben zowel boven, onder als ernaast 1 cm tussenruimte. Ik gebruikte een duimstok van 1 cm breed en deze legde ik naast de eerste rij. Zo kon ik mooi en netjes alles recht opplakken. Voor het lijmen gebruikte ik een gewoon prittstift.
De eerste rij was het lastigste want deze moest natuurlijk mooi recht zijn anders zou alles uiteindelijk scheef lopen.
Hiervoor tekende ik een heel dun hulplijntje.


met behulp van de duimstok ging alles mooi rechtde gebruikte papierstrokenBovenin plakte ik een strook voor de maandaanduiding, en boven de bovenste rij vierkantjes schreef ik de dagen van de week op.
Daarna ging alles terug in de fotolijst en kon ik met een glasmarkeerstift  (een stift voor een memobord gaat ook erg goed), op het glas alle afspraken schrijven en de juiste data bij de goede dag.
Met wat glassex en een doekje maak je het zo weer schoon en kan je weer nieuwe afspraken of notities opschrijven.

Hopelijk gaat het hier in huis goed werken en gaan wij geen enkele afspraak missen!

Liefs,
Mafke

2 opmerkingen:

 1. Echt super SUPER leuk.
  Die blokjes papier vd Action zijn hier wel heel erg geschikt voor zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je Daphne, er wordt inmiddels hier thuis volop gebruik van gemaakt.
   Liefs, Mafke

   Verwijderen