zondag 31 maart 2019

Haakevent Wendy's home collection

zaterdag 23 maart was ik aanwezig bij het eerste grote haakevent. Dit event was georganiseerd door Wendy van Delden van wendy's home collection ter gelegenheid van de boeklancering van haar 2e boek the Summer Collection.
Als super haakster mocht ik een kleine bijdrage leveren aan het boek door een patroon te testen.

speciale plaats gereserveerd


We werden ontvangen met koffie, thee en wat lekkers en konden ons meteen verlekkeren aan alle mooie haakpakketten die Wendy had meegenomen voor haar shop.Bij de opening van het event gaf Wendy ons een kijkje in het ontstaan en de groei van haar haakbedrijf. Maak je dromen waar vertelde Wendy ons, en hoe waar is dat?! Leuk om te horen hoe Wendy hiermee gestart is en haar dromen dus echt uit heeft laten komen.
Op het podium stonden alle haakwerken uit haar boek uitgestald en wat zag alles er mooi en veelbelovend uit.Na de officiële uitreiking van het eerste haakboek nam Wendy met ons het hele boek door en vertelde ze bij elk patroon hoe deze tot stand was gekomen en ook hoe je met elk patroon zelf kan varieeren met kleur en garen, leuk want kan je zo alles een eigen touch geven.uitreiking eerste boek aan Wendy


Hierna was er tijd voor een verwenmoment, koffie, thee, verse sap en lekkers. Echt even een moment voor jezelf zo'n dagje uit met allemaal gelijk gestemden. Heerlijk, niermand die je vreemd aankijkt wanneer je over garen of haakpatronen begint te praten ;-)
Ook was er toen gelegenheid om je boek te laten signeren of een van de haakpakketten aan te schaffen in haar shop.

Na deze break was er een loterij. Bij binnenkomst moest je je naam op een kaartje achterlaten en deze gingen allemaal in een grote bokaal.
Van alle patronen in het boek werden er haakpakketten verloot. Mooie pakketten en er werden dan ook veel mensen verblijd met zo'n mooi pakket.


het nieuwe boek


En toen was het alweer tijd voor de lunch, een heerlijk lunch en nog meer kletsen over haken, haken en haken!
Na de lunch gingen we gezamenlijk haken aan een project uit het boek. Het speldenkussen. Hiervoor kregen we allemaal het garen in een leuke projectbag uitgereikt.
Hoe leuk is dat, en zo konden we met zijn allen aan de slag.
Wendy liet via livebeeld vanaf het podium zien hoe zei het deed.materiaal voor het speldenkussen


Na deze kleine workshop was het weer tijd voor een verwenmoment, lekkere sapjes, koffie en thee en een heuse snoepmuur stonden er weer voor ons klaar.
Zoete snoepjes, zoutjes en nootjes stonden klaar om zelf te scheppen. Echte verwennerij dus.de snoepmuur


Na dit pauzemoment was dan toch echt het laatste deel van de dag aangebroken. Wendy had nog een speciale onthulling voor ons. Ze had de hele dag al een paar kleine hints gegeven dat er nog iets bijzonders verteld zou worden dus ondertussen waren we allemaal wel nieuwsgierig geworden.

Wendy vertelde ons dat ze naar aanleiding van haar eerste haakboek veel haakworkshops had gegeven door het hele land. Veel mensen hebben een van deze workshops gevolgd maar helaas heeft ze ook mensen teleur moeten stellen, al vol geboekt, te ver, verkeerde datum etc.
Daarbij had Wendy in een jaar tijd alleen al voor de workshops ruim 6000 km gereden. Dit moest anders kunnen dacht ze toen. Maar hoe kan ik meer mensen bereiken en toch workshops geven?
Online!! Wendy bedacht de online masterclass. 12 lessen waarin je een mooi project haakt. Met duidelijke videotutorials en een aparte facebookgroep waar je ook nog al je vragen kunt stellen.
Meer informatie hierover kan je hier vinden.


Na deze onthulling werden er weer prachtige haakpakketten verloot en was toch echt het einde van de dag aangebroken.

Ikzelf heb echt een hele leuke en gezellige dag gehad. Dit was de eerste keer dat ik bij een haakevent of bijeenkomst aanwezig was, en ik kan je zeggen dat dat echt heel erg leuk en gezellig is om een dag zo met gelijkgestemden door te brengen. Niemand die je raar aankijkt als je dolgelukkig wat van dat ene bolletje garen of praat over welke haaknaald jij nu prettiger vind.
En buiten dat, zoals Wendy zegt; je verdient het! Vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen.

Zoals jullie allemaal vast al begrijpen is het wat mij betreft dus voor herhaling vatbaar.

Liefs,
Mafke

4 opmerkingen:

 1. Een mooi verhaal van een heerlijke dag. Wij konden in de auto nog even napraten. Eigenlijk was de rit daarvoor nog te kort...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, ik zat helemaal in je verhaal.
  Klinkt als een super mooie en fijne dag.
  Inderdaad, goed voor jezelf zorgen en genieten van iets leuks wat op je pad komt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een heerlijke dag, zeker als je het over je fijnste hobby kan en mag hebben zonder gekke gezichten.

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne dag zal dat zijn geweest. Ik kan me voorstellen dat je er erg van genoten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen