maandag 27 mei 2019

Glitter kaarsen

Echt, het schijnt echt zomer te worden. Binnenkort. Eind van de week...
Laten we het hopen.
Ik vind het altijd zo gezellig om s'avonds nog heerlijk buiten te kunnen zitten. Lekker op mijn loungeset en gezellig met wat kaarsjes aan. Het geeft zo'n heerlijk knus en ontspannen sfeertje.

Voorheen gebruikte ik altijd een windlicht, maar nu leek het me leuk om meerdere kaarsen bij elkaar te zetten. Lekker vrolijke met een sprankelend zomers effect.
Maar nergens kon ik de kaarsen vinden die ik hiervoor in gedachten had. Of ik zocht natuurlijk niet goed, dat kan ook natuurlijk.
Maar niet getreurd, als echte fröbelmuts besloot ik ze gewoon zelf te gaan maken.


gezellig 


Voor de benodigde materialen toog ik naar een van mijn favoriete winkels, de Action.
Wat heb je nodig:
- kaarsen
- dubbelzijdige tape
- glitter shaker set
- embossing heating tool of een föhn

Met dubbelzijdig tape plakte ik een patroon op de kaarsen. Een kaars met spiraalvorm, eentje met langwerpige strepen en eentje met een enkele brede streep.
Vervolgens koos ik een leuk kleurtje glitters uit welke ik op de kaars wilde hebben. Deze erop strooien en met je vingers gelijkmatig over de tape verdelen. De overtollige glitters er af tikken.
Om alles goed te fixeren en om de glitters te laten samensmelten met de kaars ging ik deze lichtjes verhitten met de embossing heating tool. Nu heb ik zo'n tool in huis, maar het is echt niet nodig om deze hiervoor speciaal aan te schaffen. Ook met een föhn gaat het dat erg goed.glitter shaker set van Action


Bij de roze/rode kaars rolde ik deze daarna ook nog in het geheel even door de glitters heen, en tikte de overtollige glitters weer af. Daarna weer verwarmen en de glitters smelten zo dan lichtjes samen met de kaars. Behalve dat dit een mooi effect geeft is het ook nog eens heel handig, zo heb je geen last meer van losse glitters die eraf vallen en dat vervolgens heel je huis een mooi glitterpaleisje wordt ;-)

Zoals je ziet zitten er heel veel kleuren glitters in een zo'n pakket, zo kan je mooie effecten krijgen en je kaarsen met verschillende kleuren versieren.
Ook 2 of meer kleuren met elkaar combineren geeft een leuk effect.


bij de kleine kaars 2 kleuren gecombineerd


Een klein projectje met een erg leuk effect. Het hoeft niet altijd moeilijk of ingewikkeld te zijn om iets moois te creëren.
Ik verheug me nu al op die heerlijk warme zomeravonden. Met mijn gezellige glitterkaarsen aan natuurlijk.

Liefs,
Mafke1 opmerking:

  1. Met jouw mooie glitterkaarsen worden de warme zomeravonden nog gezelliger. Slim om zo de gewone kaarsen mooi te versieren.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen