dinsdag 10 april 2018

Snijmallen

Wow en dan zitten we zomaar alweer een tijdje in April. De tijd vliegt echt! Maar de afgelopen tijd heb ik zeker niet stilgezeten. Ik ben nog bezig met wat grotere projectjes welke ik binnenkort hoop te kunnen laten zien, en tussendoor ook lekker bezig geweest met klein fröbeldingetjes.
Het is heerlijk om zo lekker op mijn hobbyzolder bezig te zijn, wat rommelen en knutselen. Echt even tijd voor mezelf.
En zo kwam ik erachter dat ik bijna door mijn voorraad kadolabels was. Ik vind het leuk om deze zelf te maken, het maakt het net iets persoonlijker.

Ooit kocht ik via marktplaats een cuttle bug. Een apparaatje waar je snijmallen (cutting dies) doorheen haalt om op deze manier oa uit papier leuke figuren te stansen.
Nu heb ik een cuttle bug maar je hebt ook de big shot, Double do en andere merken. Dezelfde machines alleen dan van een andere firma.
De stansjes die je nodig hebt vond ik voorheen vrij prijzig maar sinds kort heeft de Action ze ook in het assortiment en dat scheelt enorm in prijs.
Hebberig als ik ben kon ik natuurlijk weer niet kiezen waardoor ik ze allemaal maar mee heb genomen.

Voor nu besloot ik de stansjes te gebruiken die ik het leukste vond voor labels. Uit mijn enorme papier voorraad zocht ik leuke papiertjes en ging lekker aan de gang.
Voor diegene die werkelijk geen idee hebben wat een cuttlebug is zal ik hieronder een foto plaatsen.


cuttlebug oftewel stansmachine


Tussen 2 kunststof platen leg je je papier met daar bovenop de gewenste stans en deze draai je door de machine, door de druk van de platen wordt het figuur dan uitgesneden. Er komt geen stroom of niks aan te pas, alles met pure handkracht.


Na het stansen de losse delen op elkaar geplakt en alles nog een beetje opgefleurd met wat stempels.
Om het helemaal af te maken deed ik in elke label nog een eyelet zodat de labels niet uit kunnen scheuren. En mijn voorraad labels is weer helemaal op peil.5 opmerkingen:

 1. ik zie steeds meer mensen weer terug grijpen op het knutselen bij het haken en breien.. prima toch?? je bent immers niet gebonden aan 1 hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ineke, heerlijk inderdaad die afwisseling. Ook knutselen blijft fijn om te doen en hoe fijn is het om lekker zoveel hobby's te hebben ;)
   Liefs, Mafke

   Verwijderen
 2. Leuke cadeaulabels!

  Groetjes,
  Renske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel Renske, het blijft altijd leuk om te horen wat anderen ervan vinden.
   Liefs, Mafke

   Verwijderen
 3. Bedankt voor alle tips. Heb helemaal het kaarten maken ontdekt sinds de eerste Lock down, maar wist totaal niet wat er allemaal te koop is. Met een tijdschrift via ING Rentepunten begonnen en online de "basis" aangeschaft. Maar toen de weekmarkt op het plein mocht staan ... wat een vreselijke een snoepwinkel, idem voor de Action. "Mutsig knutselen" noem ik het omdat dat zo lekker klinkt, maar daarmee doe ik het tegelijkertijd veel tekort. Het is zó lekker om even je hoofd leeg te maken en je helemaal moeten focussen op netjes knippen & plakken en je creativiteit moeten gebruiken. En je doet er ook nog een ander plezier mee, wat wil een mens nog meer ?!

  BeantwoordenVerwijderen